Viikon puuhavinkit

Hei,

Normaalin toimintamme keskeytymisen vuoksi haluamme antaa muutamia vinkkejä ajankuluksi sinne kotisohvalle. Viikon puuhavinkit sisältävät viikoittain vaihtuvan paketin erilaista sisältöä mm. ristikoita, visailuja, sudokuja ja muuta mielenkiintoista. Tulostettavat paketit julkaistaan joka keskiviikko pdf-tiedostoina. Julkaisemme verkkolomakkeena täytettäviä hauskoja visailuja myös tälle sivustolle. Päivittelemme sivustoa pitkin viikkoa, ja uusimmat sisällöt ovat aina sivulla ensimmäisenä. Puuhavinkkien oma valikko löytyy myös sivun vasemmasta reunasta.

Alempana tässä kirjoituksessa on listattuna myös linkkejä ulkopuolisille sivustoille, mistä löytyy mukavaa ja hyödyllistäkin ajanvietettä. Kaikki linkit ovat sinisellä tekstillä. Voit palata avatuista linkeistä tälle sivulle käyttämällä selaimen takaisinmenonappia (tietokoneella vasen ylänurkka), tai kirjoittamalla uudelleen osoitteen dikare.aurala.fi. Tätäkin listaa tulemme täydentämään ajan kuluessa. Mikäli tarvitset apua verkkopalveluiden käytössä, voit olla yhteydessä puhelimitse, tekstiviestillä tai WhatsAppilla: 050 316 7712 – Elmeri Ylitalo Auralan setlementin Dikare-hanke.

Kaikki viikon puuhavinkit pääset katsomaan ja tulostamaan tästä.

Kaikki netissä toimivat visailut pääset katsomaan tästä.

Luonto:

Kevät on jo aluillaan, ja luonto on jälleen heräämässä loistoonsa. Luonnon antimista on mahdollisuus nauttia myös kotioloissa. Tässä on listattuna internetistä löytyviä palveluita, jotka tarjoavat luontoaiheista sisältöä vapaasti kaikkien iloksi.

Ylen lista parhaista suorana lähetyksenä seurattavista luonnon livekameroista

Luontoportti.com

Tältä sivustolta löydät tietoa monista Suomen luonnosta löytyvistä kasveista, sekä siellä elävistä eläimistä. Sivustolta löytyy esimerkiksi lajien tunnistaminen.

Seilin sääksikamera

Turun yliopiston Saaristomeren tutkimuslaitoksen sääksikamerasta pääset seuraamaan sääksien pesintää suorana livelähetyksenä pesän viereen asennetun kameran välityksellä.

Ahmalive

Yle Luonnon Ahmalivessä näytetään Ähtärin eläinpuistossa asustelevan nuoren ahmapariskunnan elämää suoratoistona.

Viihde:

Viihdettä kotisohvalle ei ole milloinkaan ollut tarjolla yhtä paljon kuin nykyään. Alla olevista suomenkielisistä palveluista löydät vaikka virtuaalisen museokiertueen tai tuntikaupalla televisiosarjoja.

Omakirjasto

Turun kaupunginkirjaston omakirjasto.fi -palvelussa pääset tutustumaan hyvin monipuoliseen sisältöön. Sivuilta löytyy esimerkiksi Turun filharmonisen orkesterin konsertteja suorina livelähetyksinä ja tallenteita jo menneistä konserteista. Tarjontaan kuuluu myös virtuaaliset museokiertueet, virtuaalikirkko -palvelusta suorat lähetykset ja vanhat tallenteet eri kirkkojen toiminnasta, ikäihmisille suunnattua tuolijumppaa ja tietenkin kirjat ja äänikirjat. Sähköisten e-kirjojen sekä äänikirjojen käyttöön vaaditaan kirjastokortti, jonka numerolla ja siihen liitetyllä pin-koodilla aineistoa pääsee käyttämään, kaikki muu sisältö on saatavilla ilman erillistä kirjautumista.

Yle Areena

Yle Areenasta löytyy kaiken Ylen normaalitarjontaan kuuluvan ohjelmiston lisäksi myös paljon vain Areenassa julkaistavia ohjelmia, sekä vanhaa Yleisradion tuotantoa, jota on aikanaan näytetty televisiossa. Kaikki Ylen kanavat ovat katsottavina suorana lähetyksenä tietokoneella, tabletilla ja älypuhelimella. Vanhat jo menneet ohjelmat ovat katsottavissa jälkikäteen, sekä monien televisiossa näytettävien sarjojen uusimmat jaksot ovat katsottavissa Areenasta ennen niiden näyttämistä televisiossa. Osa sisällöstä on katsottavissa televisioesityksen jälkeen pitkänkin aikaa, osa vain viikon ajan. Yleisin katsomisaika ulkomaisten televisiosarjojen jaksoille on yksi kuukausi. Yle Areenaan on mahdollista tehdä omat henkilökohtaiset tunnukset, jotka mahdollistavat ohjelmien lisäämisen omalle suosikkilistalle, sekä jatkaa keskenjääneen ohjelman katsomista suoraan siitä mihin on jääty. Yle Areenan käyttö suomen rajojen sisällä ei kuitenkaan vaadi kirjautumista, vaan kaikki sisältö on vapaasti käytettävissä. Jos kuitenkin haluat tehdä itsellesi tunnukset Ylen palveluihin, pääset ohjeisiin klikkaamalla tästä.

Areenan etusivulle pääset klikkaamalla tästä.
Ohjeet Areenan käyttöön sekä videona, että tekstinä saat klikkaamalla tästä.

Liikunta

Monet eri tahot julkaisevat ohjattua liikuntaa videoina nettiin. Tässä listattuna muutama.

Ylen ja Helsingin kaupungin yhteistyönä valmistaman Jumppahetken pääset katsomaan tästä.

Espoon kaupungin ohjatun tuolijumpan pääset katsomaan klikkaamalla tästä.