DIKAREEN KERHOJA

Dikare-toiminnassa on erilaisia kerhoja, jotka vaihtelevat alueen ja vuodenajankin mukaan. Ohessa keskeisimmät. Kerhojen ajat ja paikat löydät alueilmoituksistamme kohdan DIKARE-TOIMINTA:n alta tai alueittain ”laatikosta” KERHOJEN AIKATAULUT.

VEMPAINKERHO 1 & 2 (kumpikin seitsemän kertaa, 1,5 t/kerta)
Vempainkerho 1 on tarkoitettu ihmisille, joilla ei ole aikaisempaa kokemusta tietokoneiden käytöstä tai joilla on sitä vain vähän. Tutustumme laitteeseen ja opettelemme mm. maksamaan laskuja ja varaamaan TYKSlabin verkossa. Vempainkerho 2:ssa jatkamme verkkopalveluihin tutustumista, erityisesti kirjautumista vaativiin. Kerhoissa käytetään vetäjien tablettitietokoneita eli omaa laitetta ei tarvitse olla.

ÄLYTÖN KAPULA 1 & 2 (1 seitsemän ja 2 kuusi kertaa, 1,5 t/kerta)
Opetellaan oman ÄLYpuhelimen arkikäyttöä ja hyödyntämistä. Tutustutaan asetuksiin,  opetellaan internetin käyttöä, asennetaan uusia ohjelmia ja kuullaan myös älypuhelimen teknisestä puolesta niin, että puhelimen viestit tulevat ymmärrettävämmiksi. Jokaisella tulee olla oma älypuhelin mukana. 1:ssä tutustutaan erityisesti itse puhelimeen, 2:ssa tutustutaan mielenkiintoisiin ja hyödyllisiin ohjelmiin.

PARLAMENTTI (ympäri vuoden, kerran viikossa, 2 t/kerta)
Syksyllä ja keväällä sisäparlamenttina ja kesällä sään salliessa pihaparlamenttina toimivissa ryhmissä keskustellaan vapaamuotoisesti ajankohtaisista uutisaiheista, lyhyen alustuksen jälkeen. Parlamentteihin kuuluu aina kahvittelu pullan kera: vapaaehtoisen kahvin saa yhdellä eurolla.

ULKOPELIT (kesäisin kerran viikossa, 2 t/kerta)
Kesäaikaan eri puistoissa pelataan ulkopelejä. Yleensä pelataan petankkia, mutta myös mölkky on mahdollista. Koko kahta tuntia ei tarvitse jaksaa olla mukana, vaan mukaan voi tulla osaksi aikaakin.

REISSUSAUVAT (kesäisin kerran viikossa, 2 t/kerta)
Teemme kävelyretkiä Turussa ja lähialueilla. Kohteet ovat kauniita luontopaikkoja tai kivoja kaupunkiympäristöjä. Joka toinen viikko on lyhyehkö retki, noin neljä kilometriä, ja joka toinen pitkähkö, viidestä kuuteen kilometriä. Mukaan voi tulla sauvojen kanssa tai ilman.

VEMPAINTUKI (ympäri vuoden, kerran viikossa, 2 tai 1,5 t/kerta)
Vempaintuki on tiettynä aikana, tietyssä paikassa oleva neuvontapiste, jonne voi tulla kysymään tietokoneiden, tablettien ja puhelimien arkikäytöstä. Apua saa vaikkapa laskun maksamiseen tai sähköpostin käyttämiseen. Voi tulla vempaimen kanssa tai ilman.